oj vilken vecka. Att kalla de senaste två veckorna hektiska är lite av en underdrift. Vi kan väl börja på fotomässan förra lördagen. Riktigt spännande och jag blir så glad när jag går på dylika saker för jag får se med mina egna ögon hur mycket jag har kvar att lära! Så mycket duktigt folk och man får möjlighet att glänta på dörren till deras excellens! Jag fick möjlighet att se en föreläsning med Brutus Östling, japp, han som sitter i spalten här till höger under favoritfotografer. Om möjligt har han klättrat på den skalan.

Köpte mig två böcker (nåja, fyra) och ett objektiv.

Objektivet var en CANON EF 50/1.8 II http://www.rajalacamera.se/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=132514A011 Jag kommer snart lägga upp några bilder för att visa vad man kan göra med mitt nya objektiv! å kanske lite andra bilder, har inte tömt kameran bara. Lathet? Nä, fullständig slutkörning får jag nog skylla på.

Böckerna (som var avsedda till mig själv) var “Berätta i bild – så tar du bilder som berör” av Daid duChemin. Har inte börjat läsa den än men den ser lovande ut. Den andra boken var “Studio and location lighting secrets for Digital photographers” av Rick Sammon och Vered Koshlano. Har inte hunnit börja på den heller. Men sen ser med lovande ut. Självklart kommer recentioner här!

Det var fotomässan det.

Vad har mer hänt denna veckan? Fotat massor på jobbet. Som vanligt inget jag kan publicera här men ändå givande. Jag har gjort min mest omfattande produkt foto “sessions” som jag någon sin gjort. Blommor! Närmare bestämt ett 3O-4O tal olika julblommor. Nöjd med vissa bilder och andra var bara… ja, produktbilder.

Sen har jag varit iväg och fotat ett event med jobbet med. Sprang runt som en riktig fotograf med dubbla kameror och tre olika objektiv som jag bytte mellan hela tiden. Å ändå saknade jag en tredje kamera. Jag fick även skriva min första modell release som jag skrev om lite kort i tidigare inlägg. Två riktigt trevliga och glada tjejer, roligt! Om jag vågade gå fram själv? Nä, jag tog hjälp med isbrytandet av en kollega som även är med på bilderna.

En annan utmaning var ännu en gång mörkret. Tror jag ska kalla mina fotograf-memoarer “Min kamp mot mörkret” eller “jag tappar fokus i mörkret” eller var för inte “att hitta ljuset i mörkret” får fila lite mer på det…

och det, var i korta drag, min foto vecka. Och den är inte slut än, bara fredag.

Säng säng säng säng, sova svoa, säng säng säng….

Skrivet av Lotta Potta 20 november 2009