Senaste tiden har det inte blivit så mycket fotande. Det är konstant minus 2O grader och jag blir allt annat än inspirerad när jag inte ens kan ta av mig tumvantarna. Vill bara in i värmen. Dokumenterade dock träden när det var sån tjock rimfrost överallt. Såg häftigt ut men det var så svajnkallt att jag bara sprang förbi dem.
Ibland har jag svårt att bli insprirerad. Jag vet lixom inte riktigt var jag ska börja, jag saknar inspiration och vet inte vad jag ska hitta på att rikta kameran mot (inomhus) men jag har ju bara glömt bort mig själv. (Alltså inte fota mig själv utan att jag har tappat mig själv) Det finns ett självklart svar på frågan bara jag tänker efter: musik.

Jag var på Bandit Rock Awards ikväll. Vilken inspiration! Inget favoritband spelade men det var riktigt tung-gung rakt igenom hela. Hade gärna sprungit runt i kulisserna med kameran! Hade dock inte med mig någon riktig alls. Å vilken fin och spretig/unik publik! Lagom stor lokal på Tyrol så det blir förhållandevis tät kontakt. Såg många mysiga motiv och bilder som kunnat blivit riktigt coola.

Ljuset. Jag tror det är ljuset som gör det, det är visuellt så otroligt snyggt med formerna och resultatet av en duktig ljusdesigner är fantastiskt.

Musiken. jag ska inte sticka under stolen med att jag blir inspirerad av musik. Tror jag ska ha en riktig photosession med högljödd bra musik någon gång. Kanske imorgon! Hm… en bra idé! Har pysslat ihop en liten spotify playlist nu. hehe.

Så Lotta, när du har tappat inspirationen, det finns bara en sak att göra: lyssna på musik, dra på dig lurarna och kör! Å hjälper inte det, leta upp någon pytte-spelning och gå och prata med banden så får du säkert fota dem. Alla behöver ju nya promotion-shots och om det är gratis så är väl det kul. Eller bara gå och titta på en spelning.

Nä nu borde jag göra något på sova fronten. Borde och borde, vill är en annan fråga…

Natti natti där ute, alla fotovänner

Skrivet av Lotta Potta 30 januari 2010