http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=1556594

vill ha…

Ok, jag kom på att det här kanske behöver lite av en förklaring. Här kommer den:

Brännvidd: 85mm
Ljusstyrka: f/1,8
Bländaromfång: f/1,8-22
Filterdiameter: 58 mm
Närgräns: 85 cm
Storlek: 75 x 71.5mm
Vikt: 425 gram

Hehe, det där var ju inte mycket till förklaring. Bara massa mått. :o) Jag tror jag har tagit ett litet steg i min fotoutveckling utan att jag har märkt det riktigt. Jag har fotat lite spelningar, försökt mig på lite stjärnor av annat slag och endel annat. Kommer till samma slutsats hela tiden. Alla vill ju ha olika saker av sina foton, jag har börjat hitta min inriktning. Jag älskar mörker. Mörka bilder med ljusa partier. Bilder som hamnar in den mörkare delen av skalan. Vad gör man då? Mmmm, precis, fotar i mörkret. Efter långt och mycket övervägande har jag insett att vad jag behöver är ett nytt objektiv. (ok, lite utrustningskåt är jag nog med) å då har jag hittat min första fasta glugg jag vill ha! Verkar inte finnas “snabba” zoomar i min prisklass. Då kan jag tänka mig en fast. 85 är ju ganska bra, jag kör oftast på 75 mm när jag fotar ändå tror jag. Gillar porträtt och då är den ju bra. Lite dåligt med vidvinkel iofs. Det blir ju alltid en kompromiss när man har en fast brännvidd. Men spana in fördelen:

Bländaromfång: f/1,8-22

Det betyder alltså att jag kommer kunna fota på lägre ISO i mörkare omgivningar, alltså få ner bruset massa. Kan fota handhållet inomhus. Hoppas jag. :o) För att jämföra med de objektiv jag har nu så kommer jag sällan under f/5,6…. Kommer alltså kunna ha… eh, vet inte hur många gånger, men massa större bländaröppning än nu, och alltså kortare tid och/eller lägre ISO.

Mumma….
Skrivet av Lotta Potta 23 oktober 2009