…var min teori som jag ville bevisa. Inte frivilligt utan för att jag inte fick ta med mig klumpen in på festivalen (http://www.openairsg.ch) och jag var för sen för att ansöka om pressakreditering… orutinerat, men det är ju därför jag försöker lära mig. Nåja… resultatet av mina försök?

NEEEEEEEEEEEEEEEJJJJJJJJJ!!!!!!!

DET GÅR INTE LIKA BRA ATT FOTA MED EN KOMPAKTIS! 3XOPTISK ÄR INTE SAMMA SAK SOM 300 MM!!!! Att inte kunna ställa bländare och slutare fuckar upp allt. Och bara för att det “går” att ställa ISOn till 2000 på kompaktisen så betyder inte det att det är en bra idé. Grusigheten går inte att ta miste på och man ser knappt vad det föreställer.

Det var ju detta jag var rädd för och egentligen visste, men jag tänkte ge det en ärlig chans. Eller var det mest att jag hoppades? Men skam den som ger sig, man får ändra fokus på vad man vill fånga. Det fick bli mer publikfokus än porträtt bilder. Porträtten får jag ta senare i veckan, från diket. Eller publiken som det ser ut att kunna bli för vissa akter.

Nåväl, här är de bilder som är överhuvudtaget värda att visa. Resten suger (ännu mer) skriver inte in några specs då det är fullständigt irrelevant…

Biffy Clyro (hoppas på revansch med riktiga kameran!)

Stone Temple Pilots

Kasabian

Kasabian

Kasabian

FÖRDELEN med kompaktisen är ju att man kan filma, det kan man inte göra med min (nuvarande, men jag har förhoppningar om framtiden) så jag klipper ihop en liten film om det istället. (när den är klar länkar jag in den här)

Ett annat resultat av detta experiment är ju det självklara. Om skillnaden mellan denna halvbra kompaktisen är så stor till den minsta av DSLR:arna, hur stor är då skillnaden mellan den minsta DSLR:en och en bättre… Skulle jag få bättre bilder med en bättre kamera? Slutsatsen är som jag skulle sagt: “bloody obvious” JA. Dags att börja spara till en 5:a… http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iid=8447702 Man kan ju drömma…

Stay tuned for the rest of the week! It will be amazing… I Hope…